ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА ДЖАГОРКАТА ЕКАТЕРИНА АТАНАСОВА НА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В ГЕРМАНИЯ

Leonhart World Series 2107

 & Europian Champion League 2017

Germany - 13-17 September

Екатерина Атнасова триумфира с три златни медала на Световните серии на маса Леонхарт и Европейската шмпионска лига 2017. Топ състезателката на СК „Джагоарс” пребори всички опонентки в елиминационната фаза на състезанието по единици и достигна до финала, където се срещна със Синди Феррейра Да Фонте от Люксембург. След повеждане с два гейма от страна на Атанасова и изравняване от опонентката, Екатерина спечели последния сет с резултат 7:5.  Така за втора поредна година Атанасова постига невероятен триумф на това първенство. Това е поредна световна титла за топ състезателката след златните отличия през 2012 на маса „Роберто спорт”, през 2015 на маса „Гарландо”, 2016 – маса „Леонхарт” и голямата Световна титла през 2013 година.

Златен медал Екатерина Атанасова извоюва и в дисциплината жени двойки заедно с парнтьорката си Благовеста Герова. След много други спечелени отличия утвърдената българска двойка успя да завземе и първото място на Световните серии на Леонхарт. Двете български спечелиха и бронзови медали в дисциплината Спийдбол жени двойки.

И тази година Световните сверии на Леонхарт се проведоха в Санкт Вендел, Германия от 13 до 17 септември, където над 500 играчи от цял свят премериха сили. Състезателите от СК „Джагоарс”, които се включиха в десетките дисциплини играха на ниво.

В загравящите състезания през първия ден джагоарите се представиха с два сформирани отбора. Във финалния ранкинг отборът на Юлиан Пенев, Иво Пиларски, Станислава Стайкова и Таня Кренчева се класира на 27-мо място, а международния сформиран тийм от Марио Томов, Мито Митов и двама френски състезатели достигнаха до единадесета позиция.

В дисциплината Спийбол жени двойки Станислава Стайкова и Таня Кренчева се класира на на 17-та позиция.

Много емоции и адреналин за всички участници в състезанието и поредния голям успех за България в лицето на световната шампионка Екатерина Атанасова.

More information and results HERE!