Световно първенство по джаги - World Cup 2022 Nantes, France

   Най-дългоочакваното събитие в света на джагите вече е в историята и България остави своя отпечатък в него. Представителите на нашата страна се завърнаха след едноседмична джаги надпревара и куп емоции от Световното първенство в Нант, Франция, проведено в периода от 28.06 до 3.07. 2022 г. Българските спортисти се изявиха в дисциплините по единици, двойки, двойки класик и микс, както и в отборните национални състезания при мъжете и жените. Най-големият успех за България донесе двойката ни Екатерина Атанасова и Благовеста Герова в дисциплината Жени Двойки Класик. Момичетата ни спечелиха златните медали и зарадваха всички с постижението си. Те достигнаха и до пета позиция и при Жени Единици след няколко успешни елиминационни кръга. При мъжете най-добри резултати постигна двойката Никола Великов и Станислав Георгиев, които заеха девета позиция в дисциплината Мъже двойки.

   В националната надпревара женският ни отбор спечели безапелационно мача си от първи кръг в елиминациите срещу Нидерландия. След това схемата ни изправи срещу отбора на австрийките, които с две точки разлика грабнаха победата и отстраниха българските момичета от състезанието.

   Мъжкият ни национален отбор се съревновава срещу Португалия в първия кръг на елиминацииите и след равностойна битка загуби мача с три точки разлика.

   Достойно представяне на националните ни отбори, както и на всички състезатели в отделните дисциплини и категории. България за първи път има толкова много представители на Световно първенство. Надяваме се, че и занапред ще бъде така и сме в очакване на нови победи и покорени върхове.