СК „ДЖАГОАРС” С ДОСТОЙНО ПЪРВО УЧАСТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ШАМПИОНСКА ЛИГА 2018

   Приключи най-дългоочакваното събитие за СК „Джагоарс” – Европейската шампионска лига за 2018-та година. Състезанието се проведе в Белград, Сърбия на 30.11 - 2.12 2018 г.

   Клубът участва за първи път на това състезание както при мъжете, така и при жените, след като спечели златните медали в началото на годината на проведеното Четвърто издание на Отборната джаги лига в България.

   Големият европейски шампионат в сръбската столица протече в три дни, като през първия от тях се състоя неофициално състезание по двойки, избрани на случаен принцип. Най-напред в този DYP турнир достигна джагоарката Таня Кренчева, която в партньорство с втория във френската ранг листа състезател, достигна полуфинал.

   Същинската част на отборното състезание започна в съботния ден, когато се проведоха квалификациите. Те отсяха част от мъжките отбори за следващата фаза, а при жените направиха подредба в единствената квалификационна група от пет отбора. Мъжкият тим на джагоарите спечели два от трите си квалификационни мача и успя да се калсира за елиминациите.

   В женската група всеки отбор изигра максимума от по четири квалификационни мача. Джагоарките реализираха една победа и се наредиха на четвърта позиция след приключване на всички мачове за деня.        Важната част от състезанието бе в неделния ден. Всички класирани отбори бяха наредени в единична елиминационна схема. Първият мач на Българските момчета беше срещу словенския отбор. С резултат 34 на 40 джагоарите загубиха и това ги подреди на девето място в крайния ранкинг на турнира. Достойно представилия се мъжки отбор клуба бе в състав: Станислав Георгиев, Марио Томов, Владимир Атанасов, Александър Петков, Иво Пиларски и Станислав Найденов.

   Джагоарките започнаха елиминациите с мач срещу отбора на Сърбия – Санта Фе. Момичетата ни реализираха категорична победа с резултат 40 на 18 и това ги класира на полуфинали. Там състезателките ни загубиха своя мач срещу австрийския тим Хот шотс. Последният двубой за българските момичета бе на малкия финал срещу френските състезателки от Еври лас Койотс. С много енергия, хъс и отлична игра борбата на джагоарките за бронзовите медали завърши с резултат 39 на 40 в полза на тима от Франция. Звездният отбор на нашите момичета бе в състав – Станислава Стайкова, Таня Кренчева, Полина Манджукова, Светлана Жечкова и Албена Кертова.

   Европейската шампионска лига е едно от най-големите състезания от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/. Участието на СК „Джагоарс” в него е голям успех за клуба, БДФ и нашата страна.

   Повече информация за изминалото събитие ECL 2018, може да намерите тук: https://www.facebook.com/events/2055909308070915/